Viktigt om Internet Explorer 11 och Content Studio

Internet Explorer 11 har nu släppts även till Windows 7. Internet Explorer 11 är en större uppdatering som följer senaste webbstandarder. Den här större uppgraderingen orsakar problem för många webbplatser och applikationer som byggts för de äldre versionerna av Internet Explorer utifrån de förutsättningar som gavs i dessa.

I Content Studios fall är det framförallt redaktörsformulär som kan påverkas ifall en utvecklare använt Internet Explorer 11 för att ändra i formuläret. I vissa fall har t.ex. ett obligatoriskt fält slutat vara obligatoriskt.

Slutanvändaren av webbplatsen kommer normalt sett inte stöta på problem oavsett version av webbläsare.

Om du vill jobba med Content Studios traditionella admingränssnitt i  Internet Explorer 11 och vara säker på att behålla full funktionalitet behöver du därför uppgradera till Content Studio 5.6. Uppgraderingen är kostnadsfri för dig som har underhållsavtal och ger dig dessutom tillgång till den senaste funktionaliteten i Content Studio.

För att kunna använda det nya redaktörsgränssnittet krävs Internet Explorer 10 eller senare eller någon annan modern webbläsare som Chrome, Safari, Opera eller Firefox. Då kan man också skapa och ändra innehållet på en webbplats via sin smarta telefon, läsplatta eller sin dator.

Kontakta oss

info@teknikhuset.se

Telefon vx: 090-70 87 00

Fax: 090-70 87 41

Läs mer

Kunder

Content Studio används på hundratals framgångsrika webbplatser. Se några exempel här.

Läs mer
Support